Súgó

A használati útmutató folyamatosan bővül! A jelenlegi változat az óraterv szerkesztéséhez, letöltéséhez, megosztásához, az óraterv és az óra értékeléséhez szükséges tudnivalókat tartalmazza.

Használati útmutató

Taxonómiákról most csak röviden: ezekből építjük fel az óratervet. Típusaik:

  1. Képzési taxonómiák: képesítések, követelménymodulok, tantárgyak, témakörök, szakmai feladatok, stb.
    Mivel ezek feltöltése elég sok munkával jár (ugyanis a szöveges kerettantervekből építjük az adatbázist), ezeket csak a képzésfelelősök fogják tudni módosítani.
  2. Pedagógiai taxonómiák: didaktikai feladatok, tanítási módszerek, munkaformák, stb.
    Ezek az úgynevezett "szabad" taxinómiák, amelyek bármely képzéshez készülő óraterv esetén alkalmazhatóak. Bővíteni minden tanár fogja tudni. A hozzáférési rendszert itt még nem véglegesítettük, ha készen lesz, akkor részletes dokumentáció készül hozzá.

Tananyagtár: célja, hogy a tantestület tagjai által készített digitális oktatási segédanyagok mindenki számára előrhetőek legyenek, a feltöltött és rendszerezett tartalmakat bárki az óratervéhez tudja csatolni. Használata egyszerű, fel lehet tölteni tartalmakat kategorizálva, hozzá lehet csatolni az óratervekhez, de mive még vannak benne kisebb következetlenségek, a dokumentálására csak néhány nap múlva kerül sor.